Acasă Externe Pfizer și Moderna speculează momentul: au scumpit vaccinurile pentru Europa

Pfizer și Moderna speculează momentul: au scumpit vaccinurile pentru Europa

DISTRIBUIȚI

 160684 – 02082021 – Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor  lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană.

Noul preţ pentru vaccinul Pfizer a fost de 19,5 euro, faţă de 15,5 de euro anterior, informează duminică Financial Times, citând conţinutul unor contracte pe care le-a putut consulta.

Preţul vaccinului Moderna a ajuns la 21,5 euro doza, conform contractului, în creştere de la 19 euro în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 24,01 euro, întrucât comanda a crescut, se menţionează în articol, care citează un oficial familiarizat cu chestiunea.

Comisia Europeană a anunţat marţi că UE este pe cale să-şi îndeplinească ţinta de a vaccina cu ambele doze cel puţin 70% din populaţia adultă până la sfârşitul verii, notează Reuters.

În mai, UE a anunţat că se aşteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârşitul lui septembrie de la patru fabricanţi de vaccinuri.

Pfizer şi Moderna nu au putut fi contactate de Reuters pentru a confirma informaţiile privind scumpirea vaccinurilor livrate UE.

Preţurile vaccinurilor în euro şi dolari au fost calculate la un curs avansat de Reuters de 1 dolar = 0.8425 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.