Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PMB: Începe cel de-al 9 lea tratament de combatere a țânțarilor din Capitală...

PMB: Începe cel de-al 9 lea tratament de combatere a țânțarilor din Capitală şi cel de-al 5-lea tratament de dezinsecție

DISTRIBUIȚI

161029 – 30082021 – Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB S.A.), demarează, începând de astăzi, 30 august, cel de-al 9-lea tratament de combatere a țânțarilor din Capitală.

Ca şi până acum, activitatea de dezinsecție se va desfășuara zilnic, în intervalul orar 21.30-05.30, în funcție de condițiile meteorologice şi se va aplica în următoarele zone:

–         Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex uri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

–         Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

–         Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studențesc, 1 unitate militară;

–         Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

–         Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

–         Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Operatorii CMEIB S.A. acționează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se aplică pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Municipiului București (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe, etc.)

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare București anunță și începerea celui de-al cincilea tratament de dezinfecție. Tratamentele de dezinfecție împotriva germenilor și a virusurilor, inclusiv Sars-Cov-2, se desfășoară în spațiile interioare aferente clădirilor care aparțin instituțiilor publice și a entităților subordonate Primăriei Municipiului București. Tratamentul de dezinfecție nr. 5 este programat pentru data de 30.08.2021 și se desfășoară după încheierea programului de lucru în instituțiile menționate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.