Acasă Social Administratie Primăria Capitalei a început al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și...

Primăria Capitalei a început al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și al 5-lea tratament de larvicidare

DISTRIBUIȚI

 160886 – 18082021 – Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, a începe , la 18 august, cel de-al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și cel de-al 5-lea tratament de larvicidare (eliminare a larvelor de țânțari).

Astfel, tratamentul de combatere a țânțarilor se va desfășuara zilnic, în intervalul 21.30 – 05.30 şi se va aplica în următoarele zone:

–        Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex-uri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

–        Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

–        Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studențesc, 1 unitate militară;

–        Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

–        Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

–        Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se aplică pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Municipiului București (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe etc.)

Operatorii CMEIB S.A. acționează cu 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul MICROSIN. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căile respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Tot începând de miercuri operatorii CMEIB S.A aplică cel de-al 5-lea tratament de larvicidare (eliminare a larvelor de țânțari). Acesta se va efectua în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacului, precum şi în zonele de mică adâncime a apei.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC, este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.