Acasă Social Sanatate Raed Arafat: Ne așteptăm, ca, datorită vaccinării, impactul valului 4 pe secțiile...

Raed Arafat: Ne așteptăm, ca, datorită vaccinării, impactul valului 4 pe secțiile de spitale să nu fie identic cu al valului 3. Este imposibil de spus că acesta va fi ultimul val

DISTRIBUIȚI

160981 – 26082021 – Întrebat dacă valul 4 se anunță a fi unul prelungit, dr Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a răspuns că ”este greu de zis”. Dar că, datorită faptului că acum multe persoane sunt vaccinate, se așteaptă ca ”impactul pe secțiile de spitale să nu fie identic cu al valului 3”. ”Este prematur să zicem că valul 4 va fi prelungit. Că va fi ultimul val, acest lucru este imposibil de spus. (…) Vaccinarea rămâne soluția”, a declarat dr. Raed Arafat.

Întrebat dacă la acest moment sunt discuții privind restrângerea circulației pe timp de noapte, secretarul de stat în MAI a răspuns că nu. Dar că există hotărâri de guvern ”la care ne putem întoarce, în funcție de incidența cazurilor”. Șeful DSU a spus că e posibil ca pe alocuri, în anumite zone, local, ”să se ia astfel de măsuri”, dar că totul ”depinde de incidențe”.

Cât privește începerea școlii și pericolele de infectare, dr Arafat a spus că ”cea mai eficientă măsură este masca”. ”Dacă se respectă portul măștii, șansa de transmitere în școală este foarte mica”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.