Acasă Externe România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului “Mercer Street”

România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului “Mercer Street”

Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București, convocat la MAE

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

160686 – 02082021 –  Luând în considerare elementele transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care s-a coordonat cu Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu privire la atacul împotriva vasului “Mercer Street”, în urma căruia un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși, MAE subliniază următoarele:

– România condamnă cu fermitate atacul cu dronă, absolut inacceptabil, comis asupra vasului  “Mercer Street”, care s-a soldat cu pierderea vieții comandantului navei, cetățean român, care a căzut demn la datorie.

– Având în vedere elementele prezentate de partenerii internaționali ai României cu privire la faptul că atacul a avut caracter deliberat și, respectiv, a fost coordonat de Iran, România solicită prezentarea de explicații de către autoritățile iraniene, fără întârziere, și își rezervă dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat. Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București  a fost convocat de urgență la MAE român în acest scop.

– Atacul împotriva unei ținte civile, care a produs pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, nu are nicio justificare și trebuie condamnat ferm la nivel internațional.

– MAE continuă coordonarea cu aliații și partenerii României pentru a identifica măsurile de răspuns cele mai potrivite.

În aceste clipe dificile, MAE este alături de familiile și apropiații victimelor de pe vasul “Mercer Street” și oferă tot sprijinul în procesul în curs de repatriere a cetățeanului român decedat, anunță MAE .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.