Acasă Economie România va găzdui Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

România va găzdui Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

DISTRIBUIȚI

 160818 – 12082021 – Executivul a aprobat, miercuri, ratificarea Acordului între Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor privind găzduirea, organizarea şi finanţarea Conferinţei Plenipotenţiarilor a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din 2022, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.

”ITU, cea mai mare organizaţie din lume din domeniul telecomunicaţiilor, a ales pentru prima oară după 30 de ani o ţară din Europa, România, drept ţară gazdă pentru întrunirea de anul viitor. În cadrul întrunirii, acest organism îşi va alege preşedintele şi consiliul de conducere al ITU (International Telecommunication Union) – agenţie a ONU specializată pentru domeniul TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor). La iniţiativa MCID şi ANCOM, Executivul a aprobat ratificarea Acordului între Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor privind găzduirea, organizarea şi finanţarea Conferinţei Plenipotenţiarilor a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor”, a scris Teleman pe Facebook.

El a spus că această conferinţă se organizează o dată la patru ani şi este evenimentul în care reprezentanţii celor 193 de ţări membre analizează şi stabilesc standarde în ceea ce priveşte tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, ”cu efort susţinut pe subiectul digitalizării şi incluziunii digitale pentru comunităţile emergente”.

În opinia ministrului, pentru România reprezintă o oportunitate pentru a-şi consolida rolul de membru important al comunităţii globale în domeniul TIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.