Acasă Anchete Șoferul băut, care a rupt barierele CFR de la Brăneşti, a fost...

Șoferul băut, care a rupt barierele CFR de la Brăneşti, a fost reţinut 

DISTRIBUIȚI

160765 – 09082021 – Poliţiştii din Ilfov au anunţat, luni, reţinerea pentru 24 de ore a individului care zilele trecute a fost filmat în timp ce rupea barierele de la trecerea de cale ferată din comuna Brănești. Cercetările au arătat că șoferul era băut. Ulterior, el s-a și răsturnat cu maşina.

”În urma activităţilor desfăşurate şi a probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov,  l-au reţinut pe bărbatul, în vârstă de 46 de ani, care la data de 3 august a.c., în jurul orei 19:38, conducând un autovehicul, a forţat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, iar în jurul orei 20:50, s-a răsturnat cu autovehiculul, pe DN3, la kilometrul 15+400, din accident rezultând rănirea pasagerului din dreapta, iar din cercetări stabilindu-se că cel în cauză ar fi condus sub influenţa  alcoolului”, a transmis, luni, IPJ Ilfov.

Șoferul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

”În prezent se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere sau semnalizare falsă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, au mai precizat poliţiştii.

Şoferul unui autoturism a rupt barierele coborâte înainte de trecerea trenului la o trecere la nivel cu calea ferată şi a trecut în viteză peste şine, imaginile fiind surprinse de o cameră de supraveghere.

Conform CFR, totul s-a petrecut cu puţin timp înainte de trecerea unui tren care circulă cu 160 de kilometri pe oră, oficialii companiei naţionale de căi ferate atrăgând atenţia asupra faptului că ”o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul”.

În aceeaşi seară, autoturismul a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia pasagerul a ajuns la spital, iar cel care conducea avea o concentraţie de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au demarat cercetări pentru a stabili dacă acelaşi bărbat conducea maşina şi când a distrus barierele.

Totodată, conform unor surse citate de Gândul, conducătorul auto este medic urolog la Spitalul Județean Ilfov. În mașină s-ar fi aflat alți doi medici, dintre care unul a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.