Acasă Social Administratie Un nou marcaj rutier pentru prioritatea bicicliștilor, BIKE BOX, în Capitală

Un nou marcaj rutier pentru prioritatea bicicliștilor, BIKE BOX, în Capitală

DISTRIBUIȚI

 160756 – 09082021 – Un nou tip de marcaj rutier va fi aplicat pe bulevardele din Capitală, pentru siguranța bicicliștilor. În marile intersecții va fi desenat un pătrat special, unde aceștia se vor putea opri până la culoarea verde a semaforului. Marcajul, numit BIKE BOX, va fi util mai ales pentru virajul la stânga.

Noul marcaj rutier va fi trasat în fața semafoarelor și va obliga primele mașini să oprească cu trei metri mai în spate. Astfel, noul spațiu creat va fi destinat biciliștilor, care vor fi observați mult mai ușor și, marele avantaj, pot porni primii de la semafor și pot folosi această bandă mai ales când vor să facă un viraj la stânga.

Viitoarele marcaje vor fi utilizate într-o primă etapă în cele mai aglomerate intersecții semaforizate din Capitală.

Marcajul pentru bicicliști va funcționa pe același principiu ca linia de stop din intersecții sau de la treceri, iar șoferii care îl depășesc pot fi amendați.

Specialiștii în mobilitate urbană consideră că, raportat la traficul din București, este nevoie ca viitoarele marcaje să aibă și semafoare dedicate bicicliștilor.

Comisia de Transporturi a Primăriei Capitalei va analiza în ce intersecții va putea fi aplicat noul tip de marcaj. Foto: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.