Acasă Social Educatie Un nou program de Internship la Camera Deputaților

Un nou program de Internship la Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

 160688 – 02082021 –    Camera Deputaților a început înscrierile pentru o nouă ediție a programului de internship. Studenții și absolvenții pot aplica în perioada 1 – 31 august a.c., completând formularul de înscriere disponibil pe site-ul Camerei Deputaților. Evaluarea candidaturilor și interviurile vor avea loc în septembrie, iar programul se va desfășura în perioada 11 octombrie – 10 decembrie a.c., cu participare fizică. Pe durata desfășurării internshipului, internii vor primi o indemnizație lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă.

         Programul de Internship la Camera Deputaților revine cu o nouă ediție, dedicată tinerilor studenți și absolvenți interesați de activitatea specifică desfășurată de una dintre cele două Camere ale Parlamentului.  Viitorii interni ai Camerei Deputaților vor participa, în perioada 11 octombrie – 10 decembrie 2021, la acțiunile de lucru desfășurate de către comisiile parlamentare și departamentele participante la programul de internship de anul acesta.

 

Ne dorim să oferim tinerilor oportunitatea de a învăța, direct de la sursă, traseul legilor de la concept la realitate, dar și activitățile administrative care susțin întreaga procedură legislativă. După o pauză de un an, cauzată de pandemie, în care am primit foarte multe întrebări cu privire la o nouă ediție, redeschidem Camera Deputaților pentru interni! Am adaptat și timpul de lucru la 4 ore/zi, tocmai pentru a facilita accesul studenților la program și a-i încuraja să se înscrie!”, a declarat domnul George Dumitrică, Secretarul General al Camerei Deputaților. În ceea ce privește măsurile de protecție legate de virusul SARS-CoV-2, acesta a adăugat că internii vor respecta aceleași reguli de prevenție în baza cărora își desfășoară activitatea personalul Camerei Deputaților.

Studenții și absolvenții se pot înscrie, în perioada 1 – 31 august 2021, pe site-ul www.cdep.ro/internship. Programul de lucru al internilor va fi flexibil, fiind necesare 20 de ore de prezenţă în fiecare săptămână; activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună, iar perioada de 2 luni va fi considerată vechime în muncă.

Regulamentul de organizare și desfășurare a programelor de internship la Camera Deputaților, Legea 176/2018 privind internshipul, calendarul programului, specializările disponibile și condițiile de eligibilitate pot fi consultate de pagina de internet dedicată – www.cdep.ro/internship.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.