Acasă Externe Agenda Europeana Ursula von der Leyen cere SUA să ridice interdicţia de intrare pe...

Ursula von der Leyen cere SUA să ridice interdicţia de intrare pe teritoriul lor a călătorilor europeni

DISTRIBUIȚI

  160716 – 04082021 –Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri Statelor Unite ale Americii (SUA) să ridice cât mai repede posibil o interdicţie aplicată pe scară largă pentru sosirile din Europa în contextul pandemiei de coronavirus, relatează dpa.

„Insistăm pentru ca reguli comparabile să fie aplicate sosirilor în ambele direcţii”, a afirmat Ursula von der Leyen pentru grupul media RND într-o declaraţie dată publicităţii miercuri.

Situaţia epidemiologică din SUA şi UE este foarte similară la ora actuală, apreciază şefa executivului european.

„Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil şi suntem în contact cu prietenii noştri americani”, a afirmat ea, adăugând că problema nu ar trebui să treneze: „Nu trebuie să dureze săptămâni”.

UE a inclus SUA pe lista sa cu ţări terţe pentru care restricţiile pe fondul pandemiei de coronavirus nu se mai aplică din luna iunie.

Dar o interdicţie de intrare pe scară largă în Statele Unite continuă să fie aplicată pentru călătorii care vin din Europa.

Singurele excepţii sunt cetăţenii SUA şi alte categorii, cum ar fi rude apropiate ale cetăţenilor americani, diplomaţi sau angajaţi ai organizaţiilor internaţionale. Sursa:agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.