Acasă Politic 15 octombrie – Ziua Națională a Comerțului Electronic

15 octombrie – Ziua Națională a Comerțului Electronic

Deputatul de Ilfov George Tuță: Încurajarea comerțului electronic, o componentă esențială în procesul de dezvoltare a României

DISTRIBUIȚI

 161335 – 21092021 –Dezvoltarea comerțului electronic este o necesitate de maximă urgență pentru România. Concomitent cu obligativitatea diversificării mijloacelor de plată, altele decât cash, țara noastră trebuie să imprime un ritm susținut tuturor acelor procese care îi pot accentua competitivitatea economică. În realitățile piețelor actuale, reglementarea corectă și investiția inteligentă în aceste domenii sunt direcții cărora trebuie să li se acorde un grad suplimentar de atenție și energie, este de părere deputatul PNL de Ilfov George Tuță.

Comerțul electronic extins nu este doar un deziderat în sine, legat de dispariția bancnotelor, ci un gest obligatoriu pentru dezvoltarea pe orizontală a serviciilor publice, a administrațiilor locale, a confortului zilnic pentru milioane de români. Dorința noastră de a inova, de a simplifica procesele, de a renunța la copiile inutile trebuie să se lege firesc într-un ecosistem în care interacțiunile comerciale online trebuie să devină o regulă.

Tuță: ”Pe 15 octombrie vom marca Ziua Națională a Comerțului Electronic, prilej suplimentar pentru a dezbate principalele teme de economie digitală din România. Împreună cu principalii actori din piață, Guvern și Parlament, vom reflecta și asupra tendințelor actuale de reglementare în domeniu. În egală măsură, ne vom concentra pe identificarea acelor măsuri care pot fi adaptate facil și rapid la realitățile sociale și economice din România. Dată fiind importanța acestui eveniment, am susținut, astăzi, în cadrul ședinței Biroului permanent un Memorandum prin care vom organiza, la Palatul Parlamentului, o amplă dezbatere împreună cu Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO), iar la masa dialogului vor participa cele mai relevante voci din acest domeniu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.