Acasă Externe Agenda Europeana 7 miliarde de euro pentru proiecte-cheie de infrastructură: verigi lipsă și transport...

7 miliarde de euro pentru proiecte-cheie de infrastructură: verigi lipsă și transport verde

DISTRIBUIȚI

  161322 – 20092021 – O cerere de propuneri lansată în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi, pune la dispoziție 7 miliarde EUR pentru proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor.

Majoritatea proiectelor finanțate în cadrul acestei cereri de propuneri vor contribui la creșterea sustenabilității rețelei noastre globale de transport, precum și la îndeplinirea de către UE a obiectivului prevăzut în Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90 % până în 2050.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Majorăm masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, până la 1,5 miliarde de euro. Pentru prima dată, sprijinim și proiecte prin implementarea cărora rețelele noastre transeuropene de transport să fie adecvate pentru dubla utilizare, civilă și în scop de apărare, și să îmbunătățească mobilitatea militară în întreaga UE. Proiectele finanțate în cadrul cererii de propuneri de ieri vor contribui la crearea unui sistem de transport multimodal eficient și interconectat, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri, precum și la dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a sprijini opțiuni de mobilitate mai durabile.”

UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient și interconectat, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri. Acesta trebuie să includă o rețea feroviară de mare viteză la prețuri accesibile, o infrastructură abundentă de reîncărcare și de realimentare pentru vehicule cu emisii zero și automatizare sporită pentru o mai mare eficiență și siguranță. Informații suplimentare sunt disponibile online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.