Acasă Sport Avocații, judecătorii și procurorii ies în stradă pe 10 octombrie 2021 să...

Avocații, judecătorii și procurorii ies în stradă pe 10 octombrie 2021 să alerge pentru cauze umanitare dedicate copiilor și tinerilor

Înscrierile pentru Legal Half Marathon, prima competiție sportivă organizată de lumea justiției din România, sunt deschise tuturor iubitorilor de mișcare

DISTRIBUIȚI

161279 – 16092021 – Prima competiție sportivă dedicată iubitorilor de mișcare va avea loc duminică, 10 octombrie 2021 de la ora 09:00, cu startul din fața Tribunalului București.

Evenimentul, desfășurat sub sloganul „Echilibru, în mișcare”, este organizat în parteneriat cu Baroul București și își propune să adune la start participanți din domeniul justiției: judecători, procurori, executori judecătorești, notari, avocați, juriști, dar și iubitori de sport în general.

Competiția va cuprinde patru probe: semi-maraton, semi-maraton ștafetă, cursa de 10,5 km, și cursa populară de 3 km, organizate pentru cele două categorii principale de alergători: a profesiilor juridice și categoria open, destinată tuturor. De asemenea, vor fi organizate și competiții pentru copii. Pentru mai multe detalii și înscrieri: www.legalrun.ro

Legal Half Marathon susține cauze umanitare dedicate copiilor și tinerilor aflați în situații vulnerabile

O parte din fondurile strânse din înscrieri și donațiile vor susține proiecte dedicate tinerilor și copiilor aflați în situații vulnerabile.

“Viata in lumea juridica este adeseori stresantă si inevitabil  conflictuală. Într-un proces este imposibil ca toate părțile implicate, avocati, judecatori, procurori, să aibă același scop și aceleași interese. Noi va invitam sa avem măcar o data pe an, cu toții, obiective comune: să alergăm pentru sănătatea noastră și să încercăm să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copii și tinerii aflați în situații vulnerabile.” – Cristian Duțescu – avocat, coorganizator Legal Half Marathon

 

Anul acesta se va alerga pentru mai multe cauze umanitare printre care „Loc de Bine”, proiectul Asociației Zi de Bine fondată de Melania Medeleanu, care creează camere de audiere pentru minori alături de Asociația Victimelor Infracțiunilor Sexuale.

“A trecut mai bine de jumătate de an de când am făcut cele 3 camere de audiere pentru minori, la Vâlcea, Vrancea și Constanța și rezultatele încep să apară: sunt instrumente mai multe și mai eficiente pentru aflarea adevărului iar copiii nu mai sunt supuși retraumatizării prin audiere multiplă.  Legal Half Marathon nu e doar o competitie sportiva ci și o dovadă de susținere din partea reprezentanților justitiei, pentru un astfel de proiect.” -Melania Medeleanu.

Donații se pot face aici: https://www.zidebine.ro/doneaza

 Legal Half Marathon este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Elite Running și Asociatia EOS D’ART,  în parteneriat cu BAROUL BUCURESTI, Primăria Municipiului Bucuresti, Irina Ghineț – Cabinet de Consultanță în comunicare și PR, cu sprijinul RO CLUB MARATON  – și are ca scop promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a unui stil de viață sănătos.

Elite Running este o asociație a iubitorilor de sport care împărtăşesc bucuria de a petrece timpul liber alergând în natură. Antrenamentele noastre sunt vesele, iar atmosfera e prietenoasă. Mulţi dintre cei care ni s-au alăturat, au răspuns la început provocării de a-şi schimba stilul de viaţă şi de a da mai multă atenţie sănătăţii lor. Însă după multe antrenamente, îşi descoperă noi resurse şi doresc să se autodepăşească la fiecare competiţie, devenind “alergători de elită”.

 

EOS D’ART este o asociație care se implică în susținerea și promovarea de programe educaționale non-formale – proiecte culturale, ateliere de arte și alte discipline educaționale și organizarea de conferințe, seminarii, cursuri în domeniul sportiv, cât și campanii de informare pentru copii și adulți cu privire la un stil de viață sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și socio-emoțional.

 

Ro Club Maraton este primul club al maratoniştilor amatori din România, care reuneşte numeroşi membri din mari oraşe ale României şi reprezintă cu succes România la maratoane din toată lumea. Activitatea clubului include şi antrenamente săptămânale în parcurile din Bucureşti: Al. Ioan Cuza, Herăstrău şi Tineretului. La aceste întâlniri sunt împărtăşite informaţii despre viaţa sănătoasă la orice vârstă, despre ştiinţa practică a alergării, despre respectul pentru corp şi natură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.