Acasă Social Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare

Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare

DISTRIBUIȚI

161305 – 18092021 – Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, afirmă că certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare, însă modalitatea prin care condiţionăm accesul la anumite servicii sau locuri de acest certificat verde poate ridica anumite probleme. În plus, Asztalos Csaba crede că restricţiile ar trebui să fie adoptate prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern.

”Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare, pentru că e un sistem de evidenţă a trei situaţii: persoane care sunt vaccinate, testate sau care au trecut prin boală. Modalitatea prin care condiţionăm accesul la anumite servicii sau locuri de acest certificat verde poate ridica anumite probleme de discriminare”, a declarat, vineri la B 1 TV, Asztalos Csaba.

Acesta a explicat faptul că, în Franţa, Consiliul Constituţional a declarat constituţionale măsurile de acest fel adoptate, cu două excepţii.

”Când ai un scop legitim şi doreşti să protejezi sănătate publică, pentru a preveni răspândirea unei boli, atunci ai o justificare obiectivă şi Constituţia spune că în aceste cazuri se pot limita drepturile fundamentale. Dacă măsura pentru atingerea scopului e adecvată şi proporţională cu scopul, atunci nu suntem într-o situaţie de discriminare”, a adăugat preşedintele CNCD.

Acesta crede, însă, că restricţiile ar fi trebuit introduse prin lege.

”Dar e important ca aceste restricţii, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative”, a mai afirmat Asztalos Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.