Acasă Externe Cetățenii croați au scăpat de vizele pentru SUA

Cetățenii croați au scăpat de vizele pentru SUA

DISTRIBUIȚI

161458 – 29092021SUA au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.

Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în coordonare cu secretarul de Stat, Antony Blinken, a desemnat Croaţia ca nou participant în Programul Visa Waiver (VWP), se arată într-un comunicat postat de site-ul Departamentului pentru Securitate Internă al SUA.

Cu începere cel târziu de la 1 decembrie, Sistemul Electronic pentru Autorizarea Călătoriilor (ESTA) va fi actualizat spre a le permite cetăţenilor croaţi să aplice pentru a călători în Statele Unite pentru turism sau afaceri pentru o durată de până la 90 de zile fără a obţine viză, precizează comunicatul.

„Desemnarea Croaţiei ca nou participant în Programul Visa Waiver este o recunoaştere importantă a intereselor economice şi de securitate comune ale ţărilor noastre”, a afirmat Alejandro Mayorkas, citat în comunicatul DHS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.