Acasă Social Sanatate Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor...

Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost

DISTRIBUIȚI

  161176 – 09092021 – Cetățenii străini care vor să se vaccineze anti-COVID în România o vor putea face contra cost. Tariful propus de Ministerul Sănătății este 150 de lei, conform unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică.

Proiectul de act normativ vine în condițiile în care cererea de vaccinare a scăzut foarte mult în România, însă țara noastră are în continuare doze de vaccin disponibile, ca urmare a celor 4 contracte încheiate cu cei 4 furnizori ale căror produse de vaccinare împotriva COVID-19 au fost aprobate pentru utilizare la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care este propus acest proiect de OUG, care vine să găsească o soluție pentru utilizarea dozelor de vaccin înainte ca acestea să expire.

Posibilitatea oferită cetățenilor străini din afara UE de a se vaccina anti-COVID-19 în România este oferită contra cost – 150 de lei ar costa o doză.

Proiectul de act normativ prevede și constituirea unei liste de unități sanitare, de spitale unde să existe această posibilitate, care să aibă deja cabinete de vaccinare împotriva COVID-19.

Banii au urma să fie încasați într-un cont separat deshis pe numele unității sanitare respective, iar apoi ei să fie vărsați în bugetul de stat. Sursa:digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.