Acasă Social Educatie Consiliul Național al Elevilor: Peste pragul de 6 la mie să se...

Consiliul Național al Elevilor: Peste pragul de 6 la mie să se asigure testarea gratuită săptămânală în școli

DISTRIBUIȚI

 161487 – 30092021 – Consiliul Național al Elevilor solicită ca, după depășirea ratei de 6 infectări la mia de locuitori, să se asigure testarea gratuită, săptămânală, în unitățile de învățământ, a tuturor elevilor și cadrelor didactice care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar și să se asigure posibilitatea ca elevii și profesorii vaccinați să se testeze, în orice moment, la cerere, se arată într-un comunicat de presă, transmis la o zi după decizia de a se păstra școllie deschise si după depășirea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori, prevăzut în prezent.

„De asemenea, solicităm ca Ministerul Sănătății să clarifice situația testelor noninvazive și dacă acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ, având în vedere că, în urmă cu un an, experții în epidemiologie declarau că acestea nu sunt teste omologate, ci trebuie dublate de teste antigen sau RT-PCR”, mai spune CNE.

În plus, CNE cere să fie asigurate materialele sanitare în școli, „dar și implementarea unor controale periodice ale direcțiilor de sănătate publică și ale corpurilor de control ale instituțiilor prefectului, care să evalueze respectarea tuturor măsurilor de prevenire a COVID-19, dar și să aplice sancțiuni, după caz.”

„Auzim tot mai des că școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima. Cu siguranță că toți ne dorim să ne întoarcem la normalitatea de acum doi ani, însă autoritățile au datoria de a crea un spațiu propice desfășurării cursurilor, un spațiu în care sănătatea elevilor și a cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Avem nevoie de predictibilitate și măsuri concrete pentru o educație de calitate în vreme de pandemie”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor. sursa: hotnews.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.