Acasă Politic Consultări politice între miniștrii de Exrerne din România și R. Moldova

Consultări politice între miniștrii de Exrerne din România și R. Moldova

DISTRIBUIȚI

 161127 – 07092021 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va avea marți, 7 septembrie, consultări politice cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, care se va afla într-o vizită oficială în România, la invitația omologului de la București.

Vizita ministrului din Republica Moldova, Nicolae Popescu, reprezintă atât o reconfirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova, pe baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și pe comunitatea de cultură, limbă și istorie, cât și o continuare a dialogului bilateral dinamic și intens, care se desfășoară în prezent la toate nivelurile.

Discuțiile la nivelul celor doi miniștri urmăresc aprofundarea sprijinului României pentru procesul de reformă derulat de noul Guvern de la Chișinău și pentru parcursul european al Republicii Moldova și identificarea celor mai potrivite căi de a avansa implementarea principalelor proiecte bilaterale, cu impact pozitiv pe multiple planuri și cu beneficii concrete pentru cetățenii Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei la București, ministrul Nicolae Popescu va participa, ca invitat special, și la ediția din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomației Române, ca vorbitor în cadrul sesiunii cu tema Reziliența în vremea pandemiei. Întărirea cooperării cu partenerii. Tema principală a reuniunii din acest an este Acțiunea diplomației pentru consolidarea rezilienței României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.