Acasă Politic Din nou întâlnire a Comisiei de Sănătate din Senat și Asociației de...

Din nou întâlnire a Comisiei de Sănătate din Senat și Asociației de Medicamente generice

DISTRIBUIȚI

 161355 – 22092021 – Comisia pentru sănătate din Senatul României și Asociația Producătorilor de Medicamente generice din România (APMGR) au avut marți, 21 septembrie a.c., o întâlnire cu colegii din domeniul industriei farmaceutice, reprezentanții Președinției, Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Consiliului Concurenței, ocazie cu care s-au discutat o serie de aspecte presante, privitoare la accesul pacienților din România la medicamentele generice.

„Este bine cunoscut faptul că utilizarea medicamentelor generice are ca efect scăderea presiunilor financiare de la nivelul bugetului de sănătate, în condiții de eficacitate și tolerabilitate asemănătoare cu a medicamentelor originale”, a afirmat președintele Comisiei pentru sănătate, prof univ. dr. Adrian Streinu Cercel.

În timpul discuțiilor, au fost evidențiate o serie de aspecte concrete care ar putea facilita creșterea utilizării unor astfel de medicamente generice, cum ar fi reducerea taxei clawback. Urmează ca o serie de propuneri concrete să fie analizate punct cu punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.