Acasă Social Aparare Exercițiul multinațional  GREEN SCORPIONS 21.3

Exercițiul multinațional  GREEN SCORPIONS 21.3

DISTRIBUIȚI

161302 – 17092021 – Aproximativ 400 de militari din România, Portugalia și Polonia, cu peste 65 de mijloace tehnice, vor participa la exercițiul „GREEN SCORPIONS” 21.3 ce se va desfășura, în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „GETICA” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Obiectivul exercițiului îl constituie instruirea în comun, creșterea nivelului de interoperabilitate între state membre ale NATO și stabilirea unor tehnici, tactici și proceduri comune pentru asigurarea condițiilor necesare îndeplinirii misiunilor. Comanda este asigurată de Batalionul 22 Infanterie „Romanați”, cu participarea militarilor unui detașament portughez și a militarilor contingentului polonez afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, începând cu data de 18 septembrie, pe căile de comunicații rutiere, de la sediile unităților militare participante la exercițiu către CNIÎ „GETICA” Cincu.

În perioada 3 septembrie – 3 decembrie 2021, o structură de nivel companie din Portugalia, formată din aproximativ 100 de militari, participă, în cadrul inițiativei NATO tFP (tailored Forward Presence), la activități de instruire organizate și conduse de Batalionul 22 Infanterie „Romanați” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.