Acasă Politic Iohannis a promulgat două legi referitoare la accesarea fondurilor prin PNRR

Iohannis a promulgat două legi referitoare la accesarea fondurilor prin PNRR

DISTRIBUIȚI

161486 – 30092021 – Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, două legi care se referă la accesarea fondurilor externe rambursabile şi nerambursabile de la Uniunea Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Este vorba de Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 şi Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2021.

Potrivit OUG 155/2020, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă al României (PNRR) „este documentul strategic al României, care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional, pentru instituirea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă”.

OUG 24/2021 completează prima ordonanţă cu proceduri privind negocierea, dar şi implementarea fondurilor din cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Comisia Europeană a aprobat, la27 septembrie 2021, evaluarea Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.