Acasă Social Administratie Masca de protecție în aer liber, din nou obligatorie în București

Masca de protecție în aer liber, din nou obligatorie în București

DISTRIBUIȚI

 161117 – 06092021 – Masca de protecţie va fi din nou obligatorie în aer liber, din 13 septembrie, în jurul şcolilor din Bucureşti, anunţă prefectul Capitalei. Măsura va fi votată săptămâna aceasta în comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă.

Obligativitatea ar putea fi reintrodusă şi în alte zone aglomerate, dacă va fi nevoie. E pregătit şi un plan de urgenţă pentru revenirea la spitale exclusiv COVID, dacă nu mai sunt destule paturi ATI pentru cei cu COVID, tot mai numeroși.

Incidenţa cazurilor de COVID a trecut de unu la mia de locuitori, în Bucureşti. Şi odată cu noul an şcolar, sigur vor fi mult mai multe cazuri, spun medicii. Aşa că autorităţile vor să reintroducă din prima zi de şcoală obligativitatea purtării măştii în aer liber, în capitală, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

”Marţi sau miercuri va fi hotărârea, iar obligativitatea va fi instituită odată cu începerea şcolii, adică din 13 septembrie.Există posibilitatea, dacă autorităţile, de exemplu Direcţia de Sănătate Publică, observă că sunt aglomerări constante în alte locuri, să introducem şi în alte zone obligativitatea.Dacă se va decide în comitetul ştiinţific că este util să se poartă mască şi în exterior la incidenţe mari, atunci o vom face”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Masca este obligatorie în aer liber doar în staţiile de transport în comun, în pieţe şi târguri. Cum varianta Delta se răspândeşte rapid, spitalele se umplu rând pe rând cu pacienţi COVID. Şi deja multe secţii de Terapie Intensivă au ajuns la capacitate maximă.

”Există un plan de urgenţă, un plan de acţiune prin care spitalele să revină în regim COVID în cazul în care numărul de pacienţi va fi foarte mare, când nu mai există suficiente unităţi cu paturi AȚI. Acolo, de fapt, este problema”, a mai spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.