Acasă Externe Nemții care nu se vaccinează vor sta în carantină pe banii lor,...

Nemții care nu se vaccinează vor sta în carantină pe banii lor, pentru că statul nu le mai plătește compensații

DISTRIBUIȚI

161376 – 23092021 – Salariile persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19 nu vor mai fi acoperite de Guvern, în Germania, în perioade de carantină – o decizie negociată cu landurile, care intră în vigoare de la 1 noiembrie -, a anunţat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn. „Se spune uneori că ar fi vorba despre o presiune asupra persoanelor nevaccinate, însă eu cred că trebuie să vedem lucrurile altfel. Aceasta este o problemă de echitate”, a apreciat într-o confernţă de presă Jens Spahn, citat de AFP

Până în prezent, persoanele plasate în carantină erau indemnizate în vederea unei compensări a pierderii veniturilor. Însă, mai multe landuri au pus deja capăt acestei practici. ”Cei care se protejează pe ei şi îi protejează pe alţii prin vaccinare se întreabă, în mod justificat, de ce să plătească pentru cineva care se afla în vacanţă într-o zonă cu risc şi care, pentru că nu s-a vaccinat, trebuie plasat în carantină. De ce să plătească pentru o asemenea persoană?”, a justificat Spahn. ”Atunci când oameni spun că este decizia lor liberă şi personală – iar aceasta rămâne decizia lor liberă şi personală – de a se vaccina sau nu, această decizie trebuie, de asemenea, să fie însoţită de responsabilitatea de a-şi asuma consecinţele financiare”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Aproape jumătate dintre persoane chestionate în acest sens (48%) sunt împotriva suportării de către Gvern a acestei compensări a veniturilor, iar alţi 43% dintre respondenţi sunt în favoarea acesteia, arată un sondaj Yougov.

Peste 52 de milioane de persoane, reprezentând 63,4% din populaţia Germaniei, au fost vaccinate, până miercuri, cu două doze de vaccin împotriva COVID-19. Guvernul Angelei Merkel întâmpină însă dificultăţi în accelerarea ritmului vaccinării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.