Acasă Politic Pe urmele lui Meleșcanu sau Geoană, Dragnea mută prin Alianța pentru Patrie

Pe urmele lui Meleșcanu sau Geoană, Dragnea mută prin Alianța pentru Patrie

DISTRIBUIȚI

161318 – 20092021 – Liviu Dragnea a anunțat, la Realitatea Plus, că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii săi, au pus bazele unui nou partid politic, denumit Alianţa pentru Patrie.

”Prin octombrie, am avut o discuţie cu Codrin, Codrin a venit des la mine la vizită. Şi mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid, un partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care n-au curaj, de acoperiţi, de oameni infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid. Şi am zis că sunt de acord şi îl sprijin cu tot ceea ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică şi administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Şi a găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi dar cu curaj care au devenit membri fondatori la acest partid. Codrin nu s-a implicat de la început în documente pentru a nu risca ca undeva pe parcursul procedurilor să se blocheze. Astfel încât partidul s-a înfiinţat şi se numeşte Alianţa pentru Patrie”, a afirmat fostul lider soial-democrat.

Principalul obiectiv al partidului îl reprezintă „bunăstarea românilor”, el fiind animat de „patriotism economic”. „Acest partid nu e făcut degeaba. Unii spun că eu nu am voie să ocup o funcţie într-un partid. Eu, pentru partidul ăsta, voi face foarte multe lucruri”, a adăugat Dragnea, care a precizat că a vorbit cu avocata sa, căreia i-a cerut să analizeze posibilitatea deschiderii unei acţiuni în instanţă pentru a lămuri dacă are sau dreptul să facă parte dintr-o formaţiune politică.

Pentru început, partidul va fi condus de un comitet de iniţiativă, mai spune Dragnea, el subliniind că noul partid „e legal, înregistrat, a ieşit”.

Nu este pentru prima dată când foști membri ai PSD au astfel de inițiative, însă aceștia au eșuat: Teodor Meleșcanu, Victor Ponta, Mircea Geoană, Gabriel Oprea și Marian Vanghelie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.