Acasă Politic PLUS suspectează USR că a schimbat adresele de mail ale unor membri...

PLUS suspectează USR că a schimbat adresele de mail ale unor membri de partid fără acordul acestora

DISTRIBUIȚI

161428 – 27092021 – PLUS suspectează USR că a schimbat adresele de mail ale unor membri de partid fără acordul acestora, înainte de turul al doilea al alegerilor interne care se desfășoară onlinie, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit unei comunicări interne consultate de G4Media.ro, Comisia Electorală pentru alegerea Președintelui USR PLUS ar urma să verifice peste 3.000 de adrese.

”Pentru a garanta corectitudinea procesului electoral este necesară lămurirea modificărilor de adrese de email făcute între cele două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui USR PLUS, iar în cazurile punctuale descoperite atât de noi cât și de colegii noștri decizia BN este clară: extragerea din registrul electoral încărcat în platforma de vot a celor care nu au acest drept”., se arată în comunicarea Comisiei.

În cadrul verificării modificărilor de adrese de email operate în HubSpot pe profilele membrilor ex-USR între turul 1 și turul 2 au fost sunați 406 membri din 9 filiale.

Jumătate dintre aceștia au răspuns la telefon (203). Dintre cei care au răspuns, 180 (88,66%) nu au confirmat solicitarea de modificare a adresei de e-mail si doar 11,82% au confirmat schimbarea adresei de email. Alți 203 membrii nu au răspuns la telefon sau nu au putut fi contactați.

O serie de alte nereguli au fost constatate de la începutul votului:

  • Lista de alegători încărcată în SimplyVoting conține membri dublați adică 9 membri cu ID-uri diferite, dar aceeași adresă de email. Acești membri vor primi, fiecare, două linkuri de vot valide. Precizăm că nu suspectăm o încercare de fraudă, este vorba “doar” de o gravă neglijență la nivelul SG.
  • Un membru decedat din filiala Satu Mare a avut operată în HubSpot o modificare a adresei de e-mail în data de 23 septembrie 2021. Cu toate acestea, atunci când a fost apelat numărul de telefon cu care era înregistrat, persoana care a răspuns a relatat că acesta este decedat de aproximativ un an!
  • Membri fără număr de telefon, ce nu pot fi verificați, a căror modificare de adresa a fost solicitată de un alt membru.

”Asigurăm membrii USR PLUS că vom depune orice efort pentru ca acest proces electoral să nu ridice nici un semn de întrebare la final”, se arată în comunicarea internă a Comisiei Electorale formată din membri USR și PLUS.

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS cu 46% din voturi, în fața lui Dan Barna (43,9%) și Irineu Darău (10%). Urmează turul doi al alegerilor interne, care va avea loc în perioada 23 – 30 septembrie.

Membrii USR PLUS au început să voteze pentru noul președinte al partidului de miercuri, 15 septembrie, dar votul a fost întrerupt timp de o zi din cauza faptului că au primit drept de vot mai mulți membri suspendați pentru neplata cotizațiilor.

Votul s-a desfășurat online, prin intermediul unei platformei informatice, și este programat în două tururi dacă niciunul dintre candidați nu reușea să obțină peste 50% din voturi în primul tur.

Turul 1 – start vot 16.sep. 10:00 am, stop vot: 22.sep. 10:00 am

Turul 2 – start vot: 23.sep. 10:00 am, stop vot: 30.sep. 10:00 am

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București. În cadrul congresului, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

În luna mai 2021, USR și PLUS au fuzionat după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș au participat ca o alianță la toate scrutinele electorale: alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

Conducerea partidului este asigurată de cei doi copreședinți Dan Barna și Dacian Cioloș și de Biroul Național Reunit format din liderii liderii USR PLUS. – G4media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.