Acasă Politic Președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova la Autoritatea Electorală Permanentă

Președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova la Autoritatea Electorală Permanentă

DISTRIBUIȚI

 161432 – 27092021 – Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, a primit astăzi, 27 septembrie 2021, vizita președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, Angelica Caraman.

Vizita a fost efectuată în contextul desfășurării la București, în perioada 28-30 septembrie a.c, a Adunării Generale și a Celei de-a 30-a Conferințe Anuale a Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO). Ambele instituții sunt membre ale Comitetului Executiv al ACEEEO.

Președintele AEP a adresat felicitări omoloagei sale pentru preluarea funcției de președinte al CEC Moldova și i-a urat succes deplin în îndeplinirea mandatului.

Cei doi oficiali au trecut în revistă perspectivele dezvoltării unor proiecte comune în virtutea Acordului de colaborare dintre cele două instituții, și-au manifestat disponibilitatea de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul electoral și au reafirmat angajamentul de a se sprijini reciproc în vederea consolidării proceselor democratice.

Autoritatea Electorală Permanentă și Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova au încheiat un Acord de colaborare în domeniul electoral în data de 11 noiembrie 2019.

Principalele domenii de colaborare convenite de părți vizează, printre altele, perfecționarea legislațiilor naționale privind organizarea și desfășurarea alegerilor și referendumurilor, administrarea și funcționarea sistemelor informaționale și a sistemelor moderne de evidență a alegătorilor, realizarea de programe și campanii naționale și internaționale în sfera responsabilizării civice și a promovării participării la vot.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.