Acasă Opinii/Analize Scenariile în care vor începe cursurile în marile centre universitare din țară

Scenariile în care vor începe cursurile în marile centre universitare din țară

DISTRIBUIȚI

 161265 – 15092021 – Anul universitar începe tocmai când valul 4 al pandemiei de coronavirus ajung la vârf, în România. Mai exact, în unele centre universitare cum sunt Cluj-Napoca sau Timișoara, riscul de depășire a ratei de incidență de 6 la mia de locuitori este destul de mare. Pentru București și Iași, riscul este mediu, potrivit predicțiilor cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

Aceștia au postat pe Facebook rezultatele analizei ratei de incidență în creștere pentru orașele-centre universitare. Pentru Cluj-Napoca, scenariul de bază arată că incidența va fi peste 5 la mia de locuitori, putând depăși 6 la mie într-un scenariu mai pesimist, moment în care toate cursurile trec în online. De asemenea, nici Timișoara nu stă bine la acest capitol, scenariul de bază fiind în jur de 6 la mia de locuitori peste două săptămâni.

Scenariul cel mai realist pentru fiecare municipiu se află undeva între scenariul de bază, respectiv cel de Retragere. Spre exemplu, în București, probabil va fi o rată a incidenței de 3,4 la mia de locuitori. În Iași este cea mai mică incidență dintre toate marile centre universitare, în jur de 2 la mia de locuitori. Sursa:edupedu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.