Acasă Social Șefii Poliției și ai DSP București, chemați în Parlament să dea explicații...

Șefii Poliției și ai DSP București, chemați în Parlament să dea explicații pentru congresul PNL cu 5.000 de oameni

DISTRIBUIȚI

  161438 – 28092021 – Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Poliției Capitalei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL de la Romexpo, la care au participat aproape 5.000 de oameni. Social-democraţii susţin că cei doi şefi de instituţii au refuzat să vină în faţa comisiilor parlamentare.

”Membrii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate din Camera Deputaţilor au transmis luni o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării Congresului PNL. Comisarul-şef Bogdan Berechet şi dr. Oana Niculescu au fost chemaţi pentru a da explicaţii privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului şi despre dubla măsură în sancţionarea încălcărilor restricţiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetăţenilor obişnuiţi. PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în faţa comisiilor parlamentare, ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituţii la ilegalităţile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL”, susține PSD într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ”această atitudine obstrucţionistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituţiile statului, consacrat în Constituţia României şi în deciziile CCR”.

PSD mai spune că deputaţii social-democrați vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi şefi de instituţii, iar în cazul unui alt refuz vor folosi ”toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.