Acasă Social Aparare Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al NATO din Grecia

Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al NATO din Grecia

DISTRIBUIȚI

 161289 – 17092021 –  Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa la reuniunea șefilor Apărării din cadrul Comitetului Militar al NATO, care va avea loc în Atena, Grecia, în perioada 17-19 septembrie.

Pe durata unui an, Comitetul Militar, cea mai înaltă autoritate militară a Alianței Nord-Atlantice, se întrunește de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o ţară membră a Alianţei, dând posibilitatea șefilor apărării să abordeze problemele de importanță strategică ale NATO.

În cadrul conferinței vor fi discutate subiecte privind operațiile, misiunile și activitățile aliate, postura Alianței de descurajare și apărare și se vor stabili modalitățile de implementare a conceptului de „descurajare și apărare în zona euro-atlantică” (Deterrence and Defence of the Euro-Atlantic Area) și a „conceptului fundamental al NATO de ducere a războiului” (NATO’s Warfighting Capstone Concept). De asemenea, Comitetul Militar va analiza inițiativa „NATO 2030″ cu implicațiile militare și oportunitățile acesteia.

Reuniunea va fi condusă de președintele Comitetului Militar, amiralul Rob Bauer. La activitate vor participa și Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, și Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul André Lanata.

Comitetul Militar al Alianței Nord-Atlantice are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care Alianța poate răspunde la provocările globale de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.