Acasă Social Educatie 100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online...

100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online și doar 5 în Cluj, 4 în Timișoara, una în Brașov

Ministrul Cîmpeanu: Dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu fie aprobate solicitările

DISTRIBUIȚI

161687 – 13102021 – 100 de școli din București au cerut să treacă la cursuri online și doar 5 în Cluj, 4 în Timișoara, una în Brașov, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24. Ministrul a spus că, „dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu fie aprobate solicitările”.

„Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare a activității în baza articolului 3.2 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6.9. Articolul 6.9 presupune și avizul DSP și hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Articolul 3.2 presupune decizia inspectoratului, la solicitarea școlii”, a afirmat Cîmpeanu.

Practic, 9 școli au trecut trecerea în online din cauza numărului de infectări COVID din unități, celelalte 91 au făcut solicitări prin decizia luată la nivelul școlii. „Îngrijorarea este mai ales în Capitală, pentru că în Cluj spre exemplu, unde rata de infectare este de 10,4 la mie, au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3.2 și o singură solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timișoara, unde avem 12,7 la mie, am avut doar 4 solicitări în baza 3.2”, a mai declarat ministrul Educației.

Acesta a mai precizat că în județul Brașov s-a înregistrat o singură solicitare de trecere în online, la fel și în Teleorman, Neamț, Mureș, Galați, Vrancea.

Tulcea, Sălaj, Bistrița Năsăud, Sibiu, Satu Mare nu au înregistrat nicio solicitare de trecere în online. „Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă și o teamă sunt București și Oltul cu 50 de cereri. (…) Dacă părinții se tem atât de mult încât să nu-și trimită copiii la școală, nu are niciun sens să nu se aprobe aceste solicitări”, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a menționat că aproape un sfert din școlile din Capitală trec la cursuri online.

Și în județul Ilfov 25 de școli au făcut cereri de a trece la cursuri online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.