Acasă Social Educatie 5 octombrie, Ziua Mondială a Profesorilor

5 octombrie, Ziua Mondială a Profesorilor

DISTRIBUIȚI

 161546 – 05102021 – Ziua mondială a profesorilor face apel la contribuţia dascălilor la procesul de recuperare după pandemie. Tema din acest an este „Profesorii, esenţiali în procesul de recuperare a educației”.

Într-o serie de evenimente, ce vor avea loc timp de cinci zile la nivel global, va fi prezentat efectul pe care pandemia l-a avut asupra dascălilor şi elevilor, vor fi prezentate răspunsurile politice eficiente și promițătoare și vor fi stabiliţi pașii care trebuie făcuţi pentru a ne asigura că personalul didactic își dezvoltă pe deplin potenţialul.

Profesorii sunt una dintre cele mai influente și mai puternice forțe pentru echitate, acces și calitate în educație și cheie pentru o dezvoltare globală durabilă. Cu toate acestea, pregătirea, recrutarea, păstrarea, statutul și condițiile lor de muncă rămân o preocupare.

Cu peste 63 de milioane de profesori afectați de criza COVID-19, de Ziua mondială a profesorilor, UNESCO solicită investiții sporite în profesori pentru recuperarea educaţiei.

Mai mult, există o penurie la nivel mondial de profesori bine pregătiți. Potrivit Institutului de Statistică al UNESCO (UIS), 69 de milioane de profesori trebuie recrutați pentru a realiza învățământul primar și secundar universal până în 2030.

UNESCO a făcut din oferta de profesori bine pregătiți, susținuți și calificați una dintre prioritățile sale de top. Această concentrare a fost consolidată de Obiectivul 4 de dezvoltare durabilă: Educație de calitate prin cadrul de acțiune Educație 2030, care are un obiectiv care solicită o creștere substanțială a cadrelor didactice calificate prin îmbunătățirea formării, recrutării, păstrării, statutului, condițiilor de muncă și motivației acestora. (ținta 4.c).

Ziua mondială a profesorilor în România

Printr-un ordin de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării, a fost prevăzut ca marţi, 5 octombrie, cursurile conform programului obişnuit vor fi suspendate.

Conform structurii anului şcolar, „unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua Internaţională a Educaţiei), 5 iunie (Ziua Învăţătorului) şi 1 iunie (Ziua Copilului)”.

Sursa: stiri.tvr.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.