Acasă Economie ANRE a aprobat majorarea cu 86,5% a prețului gigacaloriei produse de Electrocentrale...

ANRE a aprobat majorarea cu 86,5% a prețului gigacaloriei produse de Electrocentrale București

DISTRIBUIȚI

161960 – 28102021 –Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat o majorare cu 86,58% a preţului gigacaloriei produse de Electrocentrale Bucureşti (Elcen), de la 176,55 lei la 329,41 lei. Acesta nu este preţul final plătit de bucureşteni, ci reprezintă doar preţul la care centrala livrează agentul termic, la care se adaugă tarifele de transport şi distribuţie. Din preţul final, Primăria Capitalei decide care sunt subvenţiile acordate populaţiei.

”Aceste creşteri se datorează unei creşteri medii a preţului gazelor, de circa +120% pentru gaze naturale livrate din reţeaua de distribuţie, de +140% a preţului gazelor naturale livrate din reţeaua de transport şi cu circa +23% a preţului cărbunelui, faţă de valorile luate în calcul pentru bonusul şi preţurile energiei termice valabile până la 31 octombrie 2021”, explică autoritatea de reglementare.

De asemenea, preţul certificatelor de dioxid de carbon care trebuie cumpărate de producători a crescut cu 45% faţă de preţul luat în calcul la ultima ajustare de bonus şi preţ al energiei termice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.