Acasă Social Sanatate Centre pentru diagnosticarea COVID, deschise la spitalele militare din București și Pitești

Centre pentru diagnosticarea COVID, deschise la spitalele militare din București și Pitești

Maraton de vaccinare : „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!"

DISTRIBUIȚI

  161882 – 25102021 – Ministerul Apărării Naționale a operaționalizat luni, 25 octombrie, două Centre Medicale de Diagnostic (CMD) COVID-19, care sunt amplasate la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București (SUUMC) și la Spitalul Militar de Urgență (SMU) Pitești.

CMD COVID-19 funcționează ca structuri de sprijin ale unității, respectiv ale compartimentului de primiri urgențe din aceste spitale, și sunt responsabile cu acordarea de asistență medicală primară în vederea diagnosticării COVID-19 pentru pacienții care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, forme ușoare și medii, care se prezintă pe cont propriu sau prin serviciile de ambulanță.

În principal, activitatea acestora constă în primirea, trierea, investigarea de bază, diagnosticarea și stabilirea planului terapeutic și, după caz, direcționarea pacienților către unități sanitare COVID-19.

Direcția medicală a MApN, cu sprijinul categoriilor de forțe și a comandamentelor de sprijin, asigură personalul medical care deservește aceste centre în regim non-stop și materialele sanitar-farmaceutice, normele de consum, materialele și echipamentele medicale și de protecție sanitară necesare funcționării CMD COVID-19.

Comandamentul Logistic Întrunit a asigurat transportul și instalarea fiecărui sistem CMD COVID-19, care cuprinde containere tip dormitor/administrativ și containere medicale, racordate la surse de apă și energie electrică prin intermediul unui grup electrogen și al unui container izoterm.

În sprijinul campaniei naționale de vaccinare, Ministerul Apărării Naționale organizează, în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”.

Maratonul se desfășoară în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Astfel, cetățenii din categoriile eligibile (cu vârsta mai mare de 12 ani) care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8.00 a zilei de luni, 25 octombrie, și până la ora 20.00 a zilei de marți, 26 octombrie, în centrele de vaccinare care funcționează la: Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iași; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din  Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa; Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.