Acasă Anchete Interne Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

DISTRIBUIȚI

  161977 – 30102021- Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați –  Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În cadrul acțiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc(cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă s-ar fi conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, la data de 23 octombrie 2021, persoanele bănuite ar fi sustras 22 de biciclete, care ar fi aparținut unei echipe de ciclism ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare de aproximativ 600.000 de euro.

La data de 28 octombrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați –  Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de mare risc și pentru identificare bunurilor sustrase, de către membrii grupului infracțional, de pe teritoriul altor state.

În urma acțiunii, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe aceștia, în timp ce ar fi încercat să comercializeze o parte din cele 22 de biciclete sustrase din Franța.

Ulterior, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, la locuințele și imobilele din județul Vrancea, folosite de persoanele bănuite, fiind identificate și ridicate, în vederea cercetărilor, 21 de biciclete sustrase de pe teritoriul Franței, precum și 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile,  2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro.

În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus împotriva celor patru persoane măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.