Acasă Politic Cioloș invită marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru un...

Cioloș invită marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru un nou guvern

DISTRIBUIȚI

 161670 – 12102021 – Premierul desemnat, Dacian Cioloș, invită marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. ”Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine (n.r. marți, 12 octombrie 2021) cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarant Cioloș.

USR a stabilit în Biroul Național de luni seara echipa de negociere cu partidele pentru discuții: Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu, Vlad Voiculescu și Ionuț Moșteanu. De asemenea, a precizat Cioloș, echipa care lucrează la programul de guvernare este formată din Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Claudiu Năsui, Cristina Prună și Dragoș Pîslaru.

Dacian Cioloș are la dispoziție, potrivit Constituției, 10 zile pentru a obține cele 234 de voturi minimum necesare pentru a obține votul de încredere în Parlament. În cazul în care nu va reuși acest lucru, poate să-și depună mandatul de premier desemnat, anunțând eșecul formării majorității, sau poate să se prezinte în fața Parlamentului, pentru a fi respins prin vot.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.