Acasă Social Cîțu: Nu se ia în calcul carantinarea Capitalei şi a Ilfovului

Cîțu: Nu se ia în calcul carantinarea Capitalei şi a Ilfovului

DISTRIBUIȚI

Certificatului verde ar putea fi obligatoriu ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”

161730 – 14102021 – Premierul demis Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”. Răspunsul vine după ce au apărut informații potrivit cărora INSP ar fi cerut o asemenea măsură.

Florin Cîţu: ”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”.

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile economice care implică un contact cu persoane din România. ”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.

Acesta a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend.

Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare cu Covid 19 de 15 la mia de locuitori.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.