Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană aprobă resurse suplimentare în valoare de două miliarde de euro...

Comisia Europeană aprobă resurse suplimentare în valoare de două miliarde de euro pentru redresare în România, Italia, Spania și Luxemburg

DISTRIBUIȚI

 161537 – 05102021 –  Comisia Europeană a acordat două miliarde de euro Italiei, Spaniei, Luxemburgului și României ca urmare a modificării unor programe operaționale (PO) astfel: două din Fondul european de dezvoltare regională unul dinFondul social european (FSE) și unul din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, din cadrul Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU).

În România se vor investi 56 milioane de euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistență acordată copiilor defavorizați sub formă de materiale școlare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esențiale pentru nou-născuți.

În Italia, programul operațional național „Guvernanță și capacitate instituțională” va primi un total de 1,2 miliarde de euro. Din această sumă, 761 de milioane de euro vor fi direcționate către achiziționarea a 68 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului. În regiunile sudice, autoritățile vor utiliza 374 milioane de euro pentru a angaja noi lucrători în domeniul sănătății publice și pentru a acoperi costurile orelor suplimentare lucrate de angajații aflați în prezent în sistem. 108 milioane de euro vor contribui la consolidarea capacității administrative a autorităților naționale și regionale, inclusiv a celor din sistemul de sănătate.

În Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane de euro pentru a furniza, printre altele, capital circulant celor mai afectate întreprinderi mici și mijlocii și pentru a consolida serviciile de sănătate, serviciile sociale și investițiile în infrastructura de bază pentru cetățeni, inclusiv în sectoarele sănătății și educației.

Luxemburgul va primi 69 de milioane de euro pentru a sprijini testarea la scară largă a coronavirusului și achiziționarea de vaccinuri, precum și pentru a face investiții în durabilitate, cum ar fi electrificarea rețelei naționale de autobuze.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU și adaugă o finanțare suplimentară de 50,6 miliarde de euro (în prețuri curente) programelor din cadrul politicii de coeziune în cursul anilor 2021 și 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.