Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană prezintă un grup de experți privind combaterea dezinformării și promovarea...

Comisia Europeană prezintă un grup de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare

DISTRIBUIȚI

161690 – 13102021 – Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a prezentat la 12 octombrie în mod oficial un grup de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare.

Misiunea generală a grupului de experți este aceea de a contribui la pregătirea unor orientări practice pentru profesori și educatori referitoare la combaterea dezinformării și la promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare. Acestea vor duce la consolidarea obiectivului Planului de acțiune pentru educația digitală al Comisiei, care vizează să ofere excelență în educația digitală fiecărui elev din orice școală din întreaga Europă.

Referindu-se la noul grup, comisarul Gabriel a declarat: În prezent, gândirea critică și evaluarea calității informațiilor la care avem acces online sunt la fel de importante ca cititul și scrisul. Dorim să le oferim tinerilor noștri mijloacele necesare pentru a contribui la dezbaterile și discuțiile online. Pentru a reuși vom lucra, prin intermediul acestui grup de experți, cu profesorii și educatorii noștri, care sunt adevărata forță motrice a schimbării în domeniul educației și formării”.

Grupul reunește 25 de experți în domeniu – 21 selectați ca urmare a unei cereri deschise și patru membri reprezentând OCDE, Consiliul Europei, UNICEF și Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al UE. Grupul de experți se va reuni pentru prima dată mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.