Acasă Politic Dacian Cioloș se întâlnelște miercuri cu Florin Cîțu, Kelemen Hunnor și Varujan...

Dacian Cioloș se întâlnelște miercuri cu Florin Cîțu, Kelemen Hunnor și Varujan Pambuccian

DISTRIBUIȚI

161675 – 12102021 – Premierul desemnat, Dacian Cioloș, anunță că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului. Ședința va avea loc la nivel de președinți ai partidelor.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, anunță Dacian Cioloș, citat de Mediafax.

Premierul desemnat spune că întâlnirea va avea loc miercuri după-amiază, după ședința de Guvern, la nivelul președinților partidelor.

Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

„Știu că de mult ori în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea”, a spus Cioloș.

Acesta a propus și măsuri pentru gestionarea creșterii prețurilor la energie. „Pentru a gestiona creșterea prețurilor la energie suntem gata să discutăm soluții precum reducerea TVA la energie de la 19% la 5%. De asemenea, propunem subvenționarea CET-urilor și credite fiscale pentru IMM-uri, ori exceptarea de la plata certificatelor verzi. În justiție trebuie desființată SIIJ, condiție esențială pentru ridicarea MCV. În PNRR avem obiective de reformă: eliminarea pensiilor speciale, reforma pensiilor. Acest lucru trebuie făcut până în 2022. Obiectivul nostru e numirea rapidă a unui guvern care să lucreze pentru români. Pentru asta vom apela la partenerii noștri de guvernare, PNL și UDMR, cu care avem încă un acord de coaliție”, a declarat Dacian Cioloș, marți dimineață, în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la un posibil refuz al liderilor PNL de a merge către USR pentru negocieri, Cioloș a precizat: „Eu nu sunt sensibil la asemenea simboluri, ne putem vedea oriunde, chiar și la un bar în oraș dacă asta ajută”.

Dacian Cioloș are la dispoziție, potrivit Constituției, 10 zile pentru a obține cele 234 de voturi minimum necesare pentru a obține votul de încredere în Parlament. În cazul în care nu va reuși acest lucru, poate să-și depună mandatul de premier desemnat, anunțând eșecul formării majorității, sau poate să se prezinte în fața Parlamentului, pentru a fi respins prin vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.