Acasă Externe Agenda Europeana EYE 2021: „Viitorul ne aparține”

EYE 2021: „Viitorul ne aparține”

DISTRIBUIȚI

 161507 – 02102021 – Pe 8 și 9 octombrie, între trei și patru mii de tineri din UE și nu numai se vor reuni la Strasbourg și online pentru a face schimb de idei și a discuta despre viitorul Europei.

Evenimentul tineretului european – EYE 2021 se desfășoară sub motto-ul „Viitorul ne aparține”. Sub egida lui se vor organiza zeci de activități, dezbateri și ateliere, evenimente sportive și artistice, precum și concerte.

Activitățile online vor începe luni, 4 octombrie. Vineri, 8 octombrie, și sâmbătă, 9 octombrie, clădirea Parlamentului European din Strasbourg și satul EYE vor fi în prim-plan. Între trei și patru mii de persoane vor participa fizic, iar altele vor putea urmări evenimentul pe internet pe platforma EYE 2021. Pentru prima dată, EYE se desfășoară în acest format hibrid, după ce anul trecut a organizat online toate evenimentele din cauza pandemiei.

Un viitor verde pentru Europa

Mediul și combaterea schimbărilor climatice, în pregătirea reuniunii COP26 din noiembrie 2021, fac parte dintre elementele centrale ale discuțiilor.

Printre subiectele importante care vor fi discutate în cadrul EYE se află și afacerile externe, drepturile omului și valorile de bază. Participanții vor avea ocazia să o întâlnească pe Svetlana Țihanovskaia, reprezentantă a opoziției democratice din Belarus și co-laureată a Premiului Saharov, ediția 2020, dar și pe Oleg Sențov, regizor ucrainean și laureat al Premiului Saharov, ediția 2018.

Principalele concluzii ale discuțiilor purtate în aceste două zile vor fi prezentate la ceremonia de închidere, care va avea loc sâmbătă la ora locală 17.00 (18.00 ora României). Vă invităm să consultați programul pentru a afla mai multe detalii despre orar, vorbitori și activități (inclusiv două concerte în aer liber vineri și sâmbătă seara).

Rezultatul discuțiilor

EYE 2021 va fi punctul culminant al consultării tinerilor organizate de Parlamentul European pentru Conferința privind viitorul Europei. Ideile tinerilor despre viitorul Europei sunt colectate pe platforma youthideas.eu începând din mai 2021, în colaborare cu diverse organizații paneuropene de tineret. Participanții vor putea reflecta asupra acestor idei în atelierele de ideație organizate în cadrul evenimentului. După un vot public organizat în cadrul EYE 2021, propunerile vor fi sistematizate într-un raport. Acesta va fi prezentat membrilor Conferinței privind viitorul Europei și integrat în dezbaterile politice conexe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.