Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov ”Inima Reginei” – expoziție online inspirată din viața și personalitatea Reginei Maria

”Inima Reginei” – expoziție online inspirată din viața și personalitatea Reginei Maria

DISTRIBUIȚI

161897 – 25102021 – Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, celebrează în această toamnă personalitatea Reginei Maria a României.

”Inima Reginei” este o expoziție online lansată pe 29 octombrie, când este marcată ziua de naștere a Reginei Maria, care reunește lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu și creațiile vestimentare semnate de Mimi Chipăilă, artist vizual.

Printr-o serie de picturi noi, unele de mari dimensiuni, Bogdan Mihai Radu aduce în atenție ipostaze ale vieții Reginei Maria în locurile ei preferate, inclusiv la Palatele Mogoșoaia și Știrbei, aflate în județul Ilfov. Ambele palate, expresie a stilului arhitectural românesc, au fost reședințe ale aristocrației fiind vizitate de-a lungul anilor de membrii Casei Regale a României și de personalități politice și culturale. Expoziția aduce în prim plan și biodiversitatea României, Regina fiind o mare iubitoare de natură.

Mimi Chipăilă recreează eleganța Reginei Maria printr-o serie de rochii, din care nu lipsesc motivele tradiționale sau perlele, inspirate din design-ul contemporan al Majestății Sale.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului https://fb.me/e/1P0KyHd0U și pe pagina Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.