Acasă Anchete Percheziții pentru identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme...

Percheziții pentru identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme neletale

DISTRIBUIȚI

161596 – 07102021 – La 6 octombrie, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu structurile teritoriale de profil din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliţie judeţene Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, sub coordonarea procurorilor de caz, au pus în executare opt mandate de percheziţii domiciliare, în municipiul București și județele Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, pentru identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme neletale, din categoria celor supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 61 de arme neletale supuse autorizării și 28 de recipiente cu substanțe iritant-lacrimogene, destinate armelor neletale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Activitățile desfășurate au vizat administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme neletale supuse autorizării, deținute fără drept.

Deținerea unor astfel de arme de către persoane neinițiate în manipularea corespunzătoare a armelor poate constitui un real pericol atât pentru posesori, cât și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, existând riscul ca acestea să fie folosite pentru facilitarea comiterii altor fapte prevăzute de legea penală sau pentru a fi transformate în arme cu potențial letal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.