Acasă Anchete Interne Peste 21 de tone de deșeuri amestecate, transportate ilegal, oprite la P.T.F....

Peste 21 de tone de deșeuri amestecate, transportate ilegal, oprite la P.T.F. Turnu Măgurele

DISTRIBUIȚI

 161928 – 27102021 – Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul a 21 de tone de deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.

În ziua de 26.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean macedonean, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21.800 de kilograme deșeuri materiale neferoase.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau deșeuri din plastic amestecate cu deșeuri din materiale neferoase. Toate erau încărcate din Macedonia și aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră.

Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deșeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar și pentru neconcordanțele privind deșeurile menționate în documentele de transfer și cele identificate fizic în mijlocul de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.