Acasă Politic PNL ia în calcul refacerea coaliției/USR zice: Cu noi, dar fără PSD

PNL ia în calcul refacerea coaliției/USR zice: Cu noi, dar fără PSD

DISTRIBUIȚI

161898 – 25102021Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că în cursul acestei seri președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu. Potrivit surselor citate, este luat în calcul inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce negocierile cu PSD au eșuat.

După discuția avută cu președintele USR Dacian Cioloș, Ciucă a declarat că „USR nu susţine un guvern minoritar şi există o soluţie, şi anume aceea a refacerii coaliţiei”.

Refacerea coaliției nu este însă acceptată, deocamdată, de Florin Cîțu. Întrebat, luni, despre acest scenariu, Cîțu a dat de înțeles că ar vrea să fie din nou premier, „dacă discutăm scenarii”. „Haideți să vedem cum va arăta această propunere, că s-ar putea să fie o propunere cu președinte PNL ca premier”, a spus Cîțu.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a afirmat că, dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, atunci trebuie să închidă uşa PSD-ului.

El a menționat că nu înţelege ce plan, ce strategie au liberalii, dar că trebuie să se hotărască. ”Dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, le spun un singur lucru foarte clar, trebuie să închidă uşa PSD-ului pentru că, deşi le-au spus românilor acum un an: votaţi-ne ca să dăm PSD la o parte, iată că se iau de mână cu PSD de o săptămână, e mare prietenie şi vedeţi şi în declaraţiile domnului Cîţu şi ale domnului Klaus Iohannis de săptămână trecută de la final, sunt gata să bată palma, să facă un pact cu PSD”, a spus Moșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.