Acasă Politic PNL nu susține un guvern condus de Cioloș

PNL nu susține un guvern condus de Cioloș

DISTRIBUIȚI

161744 – 15102021 – Biroul Executiv al PNL a decis vineri să nu susțină un Guvern Cioloș, înaintea discuțiilor dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, programată pentru după-amiază.

Surse politicie susțin însă că întâlnirea nu ar mai avea loc în contextual deciziei luate.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, vineri, după ședința conducerii PNL că mandatul pentru negocierile cu premierul desemnat Dacian Cioloș este să îl trimită să găsească o majoritate cu PSD și AUR. „Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a spus Cîțu. „USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR. Votul pentru moțiune a fost unul politic și a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. Dacian Cioloș are datoria să găsească sprijinul la partenerii de coaliție PSD și AUR. Premierul desemnat Dacian Cioloș să facă negocieri cu cele două partide pentru a găsi numărul de voturi necesar. Dacă nu va reuși, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, mai puțin AUR, pentru a găsi soluții pentru români”, a declarat președintele PNL.

Cîțu: ”Prima decizie a fost de a amenda ordonanța guvernului privind compensarea: amânarea facturilor unde se poate. Am decis să susținem în Parlament demersurile pentru folosirea certificatului verde, cu excepția activităților economice esențiale. Îmi asum acest risc politic, dar e soluția de a menține economia deschisă, fără lockdown.  treia decizie este un apel pentru vaccinare. Va fi promovat de toate filialele PNL. A patra decizie: USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR. Dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”.

Se așteaptă ca USR să meargă pe o propunere de guvern monocolor, o listă cu miniștri fiind deja pregătită.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.