Acasă Externe Portugalia – campioana vaccinării în lume. Cheia succesului

Portugalia – campioana vaccinării în lume. Cheia succesului

DISTRIBUIȚI

 161635 – 11102021 –Portugalia este campioana vaccinării în lume, dar acest lucru nu este întâmplător. Exemplul politicienilor, care s-au conformat regulilor şi i-au lăsat în primul rând pe specialişti să se implice, dar şi sancţionarea medicilor şi altor persoane publice negaţioniste sunt doar câteva explicaţii. Mai multe personalităţi portugheze sau care trăiesc în Portugalia au povestit pentru Telejurnal miracolul lusitan.

Peste 85 la sută din populaţie vaccinată cu schema completă. Este blazonul cu care Portugalia, altfel puternic lovită în valurile precedente, traversează pandemia de Covid 19.

În România procentul este de trei ori mai mic, iar valul patru cel mai grav de până acum, face ravagii.

În Portugalia restricţiile cad una după alta, în România reapar. Există totuși o coincidență: ca şi la noi, în Portugalia, şeful comitetului de vaccinare este militar. Foarte apropiaţi de brazilieni, portughezii au învăţat din catastrofa sanitară din fosta colonie, iar intoxicările și negaţionismul au fost sancţionate prompt.

Şi în Franţa situaţia e net diferită de România. 86,7 la sută dintre adulţi sunt vaccinaţi. Iar în unele zone, procentul tinde chiar spre sută la sută, anunță Stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.