Acasă Politic Preşedintele Klaus Iohannis: Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă...

Preşedintele Klaus Iohannis: Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală

DISTRIBUIȚI

 161570 – 06102021 – Preşedintele Klaus Iohannis a explicat astăzi de ce a chemat partidele la consultări abia săptămâna viitoare. Şeful statului a spus că a vrut să le dea timp parlamentarilor să privească cu maturitate dărâmarea Guvernului şi instalarea unei noi echipe executive.

„Cineva trebuie să guverneze şi e nevoie de o majoritate. Am considerat că e nevoie de mai multe zile pentru a începe discuţii aşezate şi mature”, a spus Iohannis.

„Am constat ieri în Parlament un entuziasm nefondat după căderea Guvernului. Liderii şi membrii partidelor care au votat moţiunea au avut diverse abordări. Unii au venit să ne spună că probabil nu se prezinză la consultări. Au dărmâmat un guvern, dar habar nu au ce se facă după. Alţii au ţopăit pe acolo şi vorbeau despre suspendarea preşedintelui. Vor doar circ. E nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Politicienii au discursuri anti-toţi, dar aşa nu se poate. Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză. (…) Cineva trebuie să guverneze şi e nevoie de o majoritate. Am considerat că e nevoie de mai multe zile pentru a începe discuţii aşezate şi mature”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă ia în calcul să îl numească premier pe Florin Cîţu, Iohannis a răspuns:

„Orice persoană susţinută de o majoritate poate fi desemnată premier.”.

El a mai spus, referindu-se la readucerea USR PLUS la guvernare, că „e greu de negociat cu un fost partener care a votat să-ţi dărâme guvernul”. Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.