Acasă Politic Președintelui AEP participă la Programul de observare a alegerilor municipale din Georgia

Președintelui AEP participă la Programul de observare a alegerilor municipale din Georgia

DISTRIBUIȚI

 161499 – 01102021 –   Președintele Autoritӑții Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, participă la Tibilisi, Georgia,  ȋn calitate de observator internațional, la Programul de observare a alegerilor municipale ce vor avea loc ȋn data de 2 octombrie 2021.

Evenimentul organizat de Comisia Electoralӑ Centralӑ a Georgiei (CEC Georgia) reunește oficiali și specialiști din domeniul managementului electoral ȋn vederea observӑrii alegerilor municipale și a facilitării schimbului de expertizӑ internaționalӑ ȋntre participanți și organizatori.

Observarea alegerilor municipale din data de 2 octombrie din Georgia reprezintӑ o demonstrație vizibilӑ a angajamentului AEP de a sprijini democrația prin promovarea unui proces electoral credibil și transparent.

În spiritul excelentei cooperӑri bilaterale dintre AEP și organismul electoral omolog din Georgia, prezența delegației oficiale a Autoritӑții contribuie la extinderea ariei de colaborare practicӑ, misiunile de observare a alegerilor reprezentând cel mai eficient instrument pentru cunoașterea diversitӑții sistemelor electorale și realizarea unor analize comparative ale proceselor electorale.

Cu aceastӑ ocazie, oficialul AEP va avea o ȋntâlnire cu președintele CEC Georgia, Giorgi Kalandarishvili ȋn vederea intensificӑrii cooperӑrii bilaterale dintre cele douӑ instituții.

Relația dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Comisia Electorală Centrală din Georgia este extinsă prin apartenența la Asociația Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), AEP preluând de la CEC Georgia președinția ACEEEO în data de 25 martie 2021.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.