Acasă Politic PSD face plângere penală, nemulțumit de cum au fost alocați banii pentru...

PSD face plângere penală, nemulțumit de cum au fost alocați banii pentru proiecte locale

DISTRIBUIȚI
foto:stirileprotv.ro

2.756 de UAT-uri care au depus cereri, indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării

161595 – 07102021 – Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Florin Cîţu şi a tuturor demnitarilor implicaţi în adoptarea hotărârii de guvern prin care Executivul a alocat un miliard de lei din Fondul de Rezervă pentru proiecte locale.

„Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD a spus că peste 70% dintre români „au fost pedepsiţi”, condamnaţi la frig „cu spitale şi şcoli închise”.

„Atacăm şi desfiinţăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreţionar banii către primării din Fondul de Rezervă. Cîţu va pleca! De tot!”, a spus Marcel Ciolacu.

Guvernul a alocat miercuri peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale, a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), care a subliniat că banii au fost acordați indiferent de culoarea politică a primarilor.

Sunt fonduri necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale, s-a arătat într-un comunicat al ministerului.

Astfel, 2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării, informează MDLPA. „Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Cseke Attila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.