Acasă Social Sanatate Rafila: E foarte greu de înţeles de ce o persoană care a...

Rafila: E foarte greu de înţeles de ce o persoană care a terminat Medicina refuză să se vaccineze

DISTRIBUIȚI

 161518 – 04102021 – Este foarte greu de înţeles de ce un absolvent de Medicină refuză să se vaccineze sau chiar îşi îndeamnă pacienţii să nu o facă, spune medicul Alexandru Rafila. El a afirmat, duminică, la Digi 24, răspunzând unei întrebări, că, uneori, colegi ai săi medici din străinătate se simt “stânjeniţi” să îl întrebe despre vaccinarea din România.

„Nici eu nu am ce să le răspund, pentru că şi pentru mine, am mai spus-o, e foarte greu de înţeles de ce o persoană care a terminat o facultate de Medicină refuză să se vaccineze sau, ceea ce este poate şi mai grav decât lucrul ăsta, de ce poate să transmită mesaje pacienţilor săi că ar fi bine să nu se vaccineze. Asta este o problemă foarte serioasă, sigur, nu sunt multe cazuri, poate, nu ştiu, nu a făcut nimeni nicio cercetare”, a declarat el.

Întrebat dacă faptul că şcolile au fost lăsate deschise indiferent de numărul de cazuri este un lucru bun sau rău, Rafila a răspuns: „Eu cred că şcolile lăsate deschise reprezintă un lucru bun pentru copii. Trebuie să ne gândim totdeauna când avem o astfel de discuţie pentru cine este lucru bun. Eu ştiu că şcoala este un loc unde copilul se formează din punct de vedere educaţional, unde se dezvoltă din punct de vedere psihologic şi unde se dezvoltă armonios şi din punct de vedere fizic. Aşa ştiu eu”.

Rafila a adăugat că se pune întrebarea dacă şcoala deschisă pune în pericol sănătatea copiilor. „S-a încercat acreditarea acestei idei şi continuă această încercare, să se spună că e mai agresiv virusul faţă de copii, virusul Delta, că sunt foarte multe cazuri grave, sunt mulţi care ajung la ATI. Cifrele afirmate şi de conducerea INSP îi contrazic pe aceşti oameni şi doar 3-4 la sută din cazurile spitalizate sunt copii şi tineri între 0 şi 18 ani şi 1,5 la sută din cazurile de ATI sunt copii şi adolescenţi între 0 şi 18 ani. Iar această categorie de persoane reprezintă cel puţin 25 la sută din populaţia României. E clar că ponderea este în altă parte. Şi atunci care sunt argumentele mele, de ce să ţin şcoala deschisă – dar atenţie, o ţin deschisă când nu am cazuri în şcoală sau am foarte puţine, nu când am multe cazuri, tocmai ca să protejez copiii. Şi atunci şcoala deschisă înseamnă că ai acces la învăţământ, că te dezvolţi normal ca şi copil, ca şi tânăr, din punct de vedere psihic, din punct de vedere fizic, iar boala pentru tine nu este o problemă care să îţi pună viaţa în pericol”, a susţinut Rafila.

El a afirmat că şcoala nu se închide pentru a proteja copiii, ci pe cei care sunt în jurul lor şi nu sunt vaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.